Arhivă anunțuri


ANUNŢ

Universitatea din Pitești va găzdui, în perioada 30 iunie - 5 iulie 2023, cel de-al 10-lea Congres al Matematicienilor Români, congres organizat în comun de Secția de Științe Matematice a Academiei Române, Societatea de Științe Matematice din România, Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Universitatea din Pitești.
Această reuniune își propune să continue o veche tradiție a congreselor matematice românești și este larg deschisă participării internaționale. Primul congres al matematicienilor români a fost organizat încă din 1929 la Cluj, urmat de Turnu Severin (1932), București (1945, 1956 și 2007), Pitești (2003), Brașov (2011),
Iași (2015) și Galați (2019).
Pentru informații suplimentare puteți consulta pagina Congresului (http://www.imar.ro/~congmatro10/) și primul anunț.
Congresul va găzdui, de asemenea, prima Conferință Balcanică de Matematică (BMC), o reuniune regională lansată de Societatea Europeană de Matematică
(https://euromathsoc.org/regional-conferences/).
Congresul are și o conferință satelit, Conferința Națională de Problemistică și Didactica Matematicii, care se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar și matematicienilor interesați de problemistică și educație matematică. Lucrările conferinței se vor desfășura, în limba română, la sediul Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu" Pitești în data de 30 iunie 2023. Mai multe informații găsiți la adresa https://cnpdm.scoala11.eu/

ANUNŢ

În data de 19 noiembrie 2022 va fi organizată a IV-a ediție a Workshop-ului ”Matematica: ipoteze și concluzii”.
Workshop-ul va fi organizat la sediul Universității din Pitești.
Sunt invitați să participe membrii filialei Argeș a SSMR (fără taxă de participare). Cei interesați sunt rugați să anunțe participarea la adresele de e-mail ssmr.ag@gmail.com sau ssmr.ag@yahoo.com, până la data de 14 noiembrie 2022.
Participanții care se înscriu cu lucrare primesc diplomă de participare.
Lucrările prezentate vor fi publicate în volumul workshop-ului, în format digital, pe site-ul filialei.

Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea workshop-ului vor fi anunțate pe site-ul filialei, la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice


ANUNŢ

Societatea de Științe Matematice din România va organiza în perioada 28 iulie - 5 august 2022, în localitatea Bușteni, Școala de vară a S.S.M.R. (Cursuri de perfecționare pentru profesorii de matematică).
Pot participa la cursuri toți profesorii, membri sau nemembri ai S.S.M.R. Cei interesați să participe vor comunica datele de contact (nume, prenume, adresă de e-mail, nr. tel., școală, localitate), prin e-mail, la adresa office@rms.unibuc.ro, până la 15 iulie 2022.

Înscrierea la cursuri se va face în limita locurilor disponibile. Dacă numărul persoanelor înscrise va fi prea mare, se va face o selecție. Participarea nu se poate face decât integral.

Anunțul cu precizări referitoare la costurile de participare și la cazare se poate descărca de aici.
Informații referitoare la curs vor fi postate pe site-ul Societății: https://ssmr.ro


ANUNŢ

Etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică, ediția 2022, va fi organizată astfel:
Constanța, 15-19 aprilie, clasele V-VI
Iași, 15-20 aprilie, clasele VII-VIII
Piatra Neamț, 15-20 aprilie, clasele IX-XII

ANUNŢ

În data de 26 februarie 2022 se va desfășura Etapa I (Etapa locală) a ONM.
Informațiile referitoare la organizarea și desfășurarea Etapei I sunt anunțate pe site-ul filialei, la secțiunea
Concursuri -> Concursuri Naționale
și pe grupul SSMR - Filiala Argeș de pe Facebook.


ANUNŢ

În data de 11 decembrie 2021 va fi organizată a III-a ediție a Workshop-ului ”Matematica: ipoteze și concluzii”.
Având în vedere contextul actual, workshop-ul va fi organizat în mediul on-line.
Sunt invitați să participe membrii filialei Argeș a SSMR (fără taxă de participare).
Cei interesați sunt rugați să anunțe participarea la adresele de e-mail ssmr.ag@gmail.com sau ssmr.ag@yahoo.com, până la data de 06 decembrie 2021.
Participanții care se înscriu cu lucrare primesc diplomă de participare.
Lucrările trimise vor fi încărcate pe platforma informatică utilizată la ediția anterioară. Dacă este cazul, se va organiza și o sesiune video folosind aplicația Skype.

Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea workshop-ului vor fi anunțate pe site-ul filialei, la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice


ANUNŢ

Ca urmare a hotărârii Ministerului Educației și Cercetării de a suspenda din motive medicale olimpiadele școlare, Consiliul Director al Societății de Științe Matematice din România a decis organizarea unui concurs național numit
Olimpiada Națională "Gazeta Matematică".
Primele etape, destinate masei largi de elevi, vor avea loc în lunile februarie-martie 2021 și se vor desfășura on-line, sub coordonarea Filialelor S.S.M.R., cu implicarea profesorilor de la clasă.
Ultima etapă, echivalentă etapei finale a olimpiadei naționale școlare, va furniza și elevii calificați la probele de baraj pentru alcătuirea loturilor naționale de matematică.

Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale "Gazeta Matematică" se găsesc pe site-ul filialei, la secțiunea
Concursuri -> Concursuri naționale


ANUNŢ

A fost realizată platforma informatică a Workshop-ului "Matematica: ipoteze și concluzii". Pentru Ediția a doua (2020), platforma este disponibilă în intervalul 28.11 - 05.12.2020.
În această perioadă se mai pot trimite înscrieri (cu sau fără lucrare) la adresele de e-mail ssmr.ag@gmail.com sau ssmr.ag@yahoo.com.
Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea workshop-ului se găsesc pe site-ul filialei, la secțiunea
Activități -> Manifestări științificeANUNŢ

În data de 28 noiembrie 2020 va fi organizată a doua ediție a Workshop-ului ”Matematica: ipoteze și concluzii”.
Având în vedere contextul actual, workshop-ul va fi organizat în mediul on-line.
Sunt invitați să participe membrii filialei Argeș a SSMR (fără taxă de participare). Cei interesați sunt rugați să anunțe participarea la adresele de e-mail ssmr.ag@gmail.com sau ssmr.ag@yahoo.com, până la data de 22 noiembrie 2020.
Participanții care se înscriu cu lucrare primesc diplomă de participare.
Pentru buna organizare a lucrărilor se va realiza o platformă informatică unde vor fi încărcate lucrările trimise. Dacă este cazul, se va organiza și o sesiune video folosind aplicația Skype.
Mai multe informații referitoare la organizarea și desfășurarea workshop-ului vor fi anunțate pe site-ul filialei, la secțiunea
Activități -> Manifestări științificeANUNŢ

Având în vedere măsurile adoptate de autorități și contextul actual, a doua ediție a Workshop-ului ”Matematică: ipoteze și concluzii”, programată în data de 13 iunie 2020, va fi organizată în luna octombrie 2020, la o dată care va fi stabilită ulterior.
Informațiile privind organizarea și desfășurarea workshop-ului vor fi anunțate pe grupul de Facebook SSMR - Filiala Argeș și pe site-ul filialei noastre la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice


Volumul cu lucrările Workshop-ului "Matematica: ipoteze și concluzii" poate fi accesat din secțiunea
Activități -> Manifestări științificeANUNŢ

În data de 13 iunie 2020 va fi organizată a doua ediție a Workshop-ului ”Matematica: ipoteze și concluzii”
la sediul Universității din Pitești din str. Târgu din Vale, nr. 1. Sunt invitați să participe, cu prezentări sau ca participanți, membrii Filialei Argeș a SSMR (fără taxă de participare). Cei interesați sunt rugați să anunțe participarea la adresa de e-mail ssmr.ag@gmail.com, până la data de 15 mai 2020.
Se acordă diplomă de participare.
Programul workshop-ului și alte informații vor fi anunțate pe pagina web a filialei noastre la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice
și pe grupul SSMR - Filiala Argeș de pe Facebook.

ANUNŢ

Filiala Argeș a SSMR găzduiește, în perioada 11-13 octombrie 2019, la sediul Universității din Pitești,

a XXIII-a Conferinţă Anuală
a
Societăţii de Ştiinţe Matematice din România
.

Înscrierea la conferință se face online, până pe 5 octombrie 2019 (inclusiv), completând formularul de pe pagina web https://conferinta.ssmr.ro/user/register.
Mai multe informații se găsesc, pe pagina SSMR, la adresa https://conferinta.ssmr.ro/, pe grupul SSMR - Filiala Argeș de pe Facebook și pe pagina web a filialei noastre la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice.Precizări Workshop
Matematica: ipoteze și concluzii

A fost publicat, la secțiunea Manifestări științifice de la Activități, programul Workshop-ului ”Matematica: ipoteze și concluzii” organizat de Filiala Argeș a SSMR în data de 15 iunie 2019 la sediul Universității din Pitești din Târgu din Vale, Corpul S, Amfiteatrul ”Academician Dan Barbilian” (sala S109).


ANUNŢ

Anul acesta, în perioada 11-13 octombrie, filiala noastră va găzdui, la Pitești,

a XXIII-a Conferinţă Anuală
a
Societăţii de Ştiinţe Matematice din România
.

Mai multe informații vor fi disponibile, în curând, pe pagina SSMR, la adresa https://ssmr.ro, pe grupul SSMR - Filiala Argeș de pe Facebook și pe pagina web a filialei noastre la secțiunea
Activități -> Manifestări științifice.


ANUNŢ

Societatea de Științe Matematice din România va organiza în perioada 25 iulie - 4 august 2019, în localitatea Bușteni, Școala de vară a SSMR (Cursuri de perfecționare pentru profesorii de matematică), acreditată de Ministerul Educației Naționale. Absolvenții cursurilor vor primi Atestate de formare continuă și 15 credite transferabile.

Pot participa la cursuri toți profesorii, membri sau nemembri ai S.S.M.R.

Cei interesați să participe vor comunica datele de contact (nume, prenume, adresă de e-mail, nr. tel., școală, localitate), prin e-mail, la adresa office@rms.unibuc.ro, până la 1 iunie 2019.

Înscrierea la cursuri se va face în limita locurilor disponibile, în ordinea achitării taxei de participare de către participanți.

În ultima zi a cursului (4 august 2019) va fi organizată
A unsprezecea sesiune de vară de comunicări metodico-științifice a S.S.M.R.

Anunțul cu precizări referitoare la costurile de participare și la cazare se poate descărca de aici.

Informații referitoare la curs și la sesiunea de comunicări vor fi postate pe site-ul Societății: http://ssmr.ro


ANUNŢ

În cadrul Adunării Generale a Filialei Argeş a SSMR din data de 29 septembrie 2018 a fost ales Consiliul Director al Filialei Argeş a Societății de Științe Matematice din România pentru mandatul 2018-2023.

Membrii SSMR care doresc să se înscrie în Anuarul SSMR pot completa formularul de înscriere de pe site-ul SSMR care poate fi accesat de aici.

ANUNŢ IMPORTANT

Adunarea Generală a Filialei Argeş a SSMR se va întruni în şedinţă ordinară în data de 29 septembrie 2018, la ora 11, în Amfitreatul "Dan Barbilian" (sala S109) din sediul Facultăţii de Matematică-Informatică a Universităţii din Piteşti (strada Târgu din Vale, nr. 1) pentru alegerea viitorului Consiliu Director.

ANUNŢ

În cadrul Adunării Generale a SSMR din data de 25 noiembrie 2017 a fost ales Consiliul Director al Societății de Științe Matematice din România pentru mandatul 2017-2022: 

     Gologan Radu - Președinte
     Boskoff Wladimir-Georges - Prim-vicepreședinte
     Gherghe Cătălin  - Director-general

     Angelescu Nicolae - Vicepreședinte
     Berinde Vasile - Vicepreședinte
     Beznea Lucian - Vicepreședinte
     Chiș Mihai - Vicepreședinte
     Mîrșanu Alexandru-Gabriel - Vicepreședinte
     Păltănea Eugen - Vicepreședinte
     Perianu Marius - Vicepreședinte
     Sanda Nicolae - Vicepreședinte
     Ștefănescu Doru - Vicepreședinte

     Alexandrescu Cristian - Membru
     Cipu Mihai - Membru
     Constantinescu Gabriela - Membru
     Dragomir Lucian - Membru
     Haiducu Marian - Membru (Filiala Argeş)
     Marinescu Dan Ștefan - Membru
     Mortici Cristinel - Membru
     Olteanu Mircea - Membru
     Suciu Nicolae - Membru
     Trifu Mircea - Membru
     Ţena Marcel - Membru
     Ţigoiu Victor - Membru
     Văcărețu Daniel - Membru


ANUNŢ

În cadrul Adunării Generale a Filialei Argeş a SSMR din data de 17 noiembrie 2017 au fost desemnaţi reprezentanţii care vor participa la Adunarea Generală a SSMR din data de 25 noiembrie 2017: prof.univ.dr. Corneliu UDREA şi prof.dr. Marian HAIDUCU.
Membrii Filialei care doresc să formuleze propuneri pentru Adunarea Generală a SSMR se pot adresa direct acestor reprezentanţi sau pot trimite un e-mail pe adresa filialei ssmr.ag@gmail.com.


Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro
- ediţia a VIII-a -
Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro - ediţia a VIII-a
14-19 august 2017, Câmpulung Muscel


Filiala Argeș a Societății de Științe Matematice din România a premiat toți elevii argeșeni care au participat la faza finală a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, ediția 2017

1. Ilie Maider, Premiul I și Medalia de bronz, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 19 Pitești
2. Gheorghe Antonia, Mențiune, clasa a V-a, Colegiul Național "Zinca Golescu" Pitești
3. Deonise David, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 19 Pitești
4. Deaconu Miruna-Maria, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
5. Rădulescu Robert Ștefan, Premiul I și Medalia de bronz, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
6. Deaconu Radu-Andrei, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
7. Diță Andrada, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
8. Roșu Diana Alexandra, clasa a VI-a, Colegiul Național "Zinca Golescu" Pitești
9. Ulmeanu Sorana Ioana, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 3 Ion Pillat Pitești
10. Stancu Tudor, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
11. Voicu Oana Georgiana, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 4 Pitești
12. Oprea Andreea Iuliana, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 11 Mihai Eminescu Pitești
13. Paun Daria, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 20 Pitești
14. Voicu Ciprian, Premiul I și Medalia de argint, clasa a IX-a, Colegiul Național "I.C. Brătianu" Pitești
15. Deonise Alex, clasa a IX-a, Colegiul Național "I.C. Brătianu" Pitești
16. Popa Stefania, clasa a IX-a, Colegiul Național "I.C. Brătianu" Pitești
17. Iancu George, Premiul I, clasa a X-a, Colegiul Național "I.C. Brătianu" Pitești
18. Șerboi Florea-Dan, clasa a XI-a, Colegiul Național "Dinicu Golescu" Câmpulung


Rezultatele Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro
- ediţia a VII-a -
Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro - ediţia a VII-a
15-20 august 2016, Câmpulung Muscel


Filiala Argeș a Societății de Științe Matematice din România a premiat toți elevii argeșeni care au obținut premii și medalii la Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, ediția 2016


1. Deaconu Radu-Andrei, Premiul I și Medalie de aur, clasa a 5-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, Prof. Marian Haiducu
2. Deonise David, Premiul I și Medalie de argint, Școala Gimnazială Matei Basarab Pitești, Prof. Mirela Deonise
3. Simion Teodora, Premiul II și Medalie de Bronz, clasa a 10-a, Colegiul Național Liceal I.C. Brătianu Pitești, Prof. Sorin Ulmeanu
4. Ulmeanu Sorana, Premiul I, clasa a 5-a, Școala Gimnazială Ion Pillat Pitești, Prof. Daniela Haler
5. Rădulescu Robert, Premiul II, clasa a 5-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, Prof. Marian Haiducu
6. Voicu Oana, Premiul II, clasa a 6-a, Școala Gimnazială Traian Pitești, Prof. Florian Ursu
7. Stancu Tudor, Mențiune, clasa a 5-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, Prof. Adrian Țurcanu
8. Oprea Andreea, Mențiune, clasa a 6-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, Prof. Adrian Țurcanu
9. Voicu Ciprian, Mențiune, clasa a 8-a, Școala Gimnazială Traian Pitești, Prof. Florian Ursu
10. Iancu George, Mențiune, clasa a 9-a, Colegiul Național Liceal I.C. Brătianu Pitești, Prof. Sorin Ulmeanu


Au fost acordate premii în valoare totală de 3700 RON, suma provenind din sponsorizări și cotizații ale membrilor filialei. Mulțumim domnului Prof. Gheorghe Molea, vicepreședinte al Filialei Argeș a SSMR, care și de această dată a atras o sponsorizare de la o firmă care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Rezultatele Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

The 6th Workshop Series on Mathematics
June 3-4, 2016
Faculty of Mathematics&Computer Science
University of Pitesti


The workshop is organised by the University of Pitesti in collaboration with the Society of Mathematical Sciences of Romania - Arges branch. We will use this opportunity to honour Corneliu Udrea on the occasion of his 65th birthday.

List of talks

Cristian Bereanu (University of Bucharest and Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy): Nonlinear analysis and mean curvature in Minkowski space
Vasile Brînzanescu (Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy): Bloch-Iserles Hamiltonian System
Gheorghe Bucur (Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy, Bucharest): On a generalized Arzela theorem and applications
Ileana Bucur (Tehnical University of Civil Engineering, Bucharest): Contractive sequences in metric spaces; applications
Iulian Cîmpean (Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy): Semimartingale functionals of Markov processes: a semigroup approach
Radu Gologan (The Romanian Mathematical Society and Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy, Bucharest): Potential theory and ergotic theorems
Oana Lupaşcu (Institute of Mathematical Statistics and Applied Mathematics and Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy): Measure-valued processes, a stochastic model for avalanches
Mihai Mihăilescu (University of Craiova): On the asymptotic behavior of some classes of nonlinear eigenvalue problems involving the p-Laplacian
Corina Mitroi Symeonidis (Lumina University, Bucharest): On some properties of measure-theoretic entropies and hypoentropies
Mihai N. Pascu (Transilvania University of Bra\c sov): Pólya's urn model and probabilistic approximation: an improved Bernstein-type operator
Dan Polisevski (Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy): Homogenization of fluid movement through fractured porous media
Eleutherius Symeonidis (Catholic University of Eichstätt-Ingolstadt, Germany): A concept of harmonicity for families of curves and surfaces

Program                                      Abstracts

Scientific Committee

Gheorghe BUCUR, University of Bucharest
Lucian BEZNEA, Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy, Bucharest
Cristian BEREANU, University of Bucharest

Organizing Committee

Laurenţiu DEACONU, University of Piteşti
Oana LUPAŞCU, Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy, Bucharest
Gheorghe MOLEA, Society of Mathematical Sciences of Romania - Argeş branch
Marian HAIDUCU, Society of Mathematical Sciences of Romania - Argeş branch
Doru CONSTANTIN, University of Piteşti


ANUNŢ IMPORTANT

Adunarea Generală a Filialei Argeş a SSMR se va întruni în şedinţă ordinară în data de 10 septembrie 2015, la ora 12, în Amfitreatul "Dan Barbilian" (sala S109) din sediul Facultăţii de Matematică-Informatică a Universităţii din Piteşti (strada Târgu din Vale, nr. 1).

ANUNŢ

FACULTATEA DE MATEMATICĂ-INFORMATICĂ
a
UNIVERSITĂȚII DIN PITEȘTI
organizează
CONCURS DE ADMITERE
pentru
STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT
în domeniile MATEMATICĂ și INFORMATICĂ
Mai multe informații la adresa http://fmi.upit.ro

ANUNŢ

Reprezentanţii Filialei Argeş a SSMR propuşi să participe la Adunarea Generală a SSMR din data de 26 aprilie 2014 sunt: prof.univ.dr. Corneliu UDREA, prof. Adrian GOBEJ şi prof. Ionela POPESCU.
Membrii Filialei care doresc să formuleze propuneri pentru Adunarea Generală a SSMR se pot adresa direct acestor reprezentanti sau pot trimite un e-mail pe adresa filialei ssmr.ag@upit.ro.

ANUNŢ IMPORTANT

Adunarea Generală a Filialei Argeş a SSMR se va întruni în şedinţă extraordinară în data de 5 aprilie 2014, la ora 10, în Amfitreatul "Dan Barbilian" (sala S109) din sediul Facultăţii de Matematică-Informatică a Universităţii din Piteşti (strada Târgu din Vale, nr. 1).